De Roparun

 

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 560 kilometer van Parijs of Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. In 1992 vertrokken er 13 teams vanuit Rotterdam naar Parijs inmiddels is het aantal team gegroeid tot bijna 333 (!) Doordat er zoveel teams zijn die graag hun steentje willen bijdragen aan dit bijzondere doel is er enkele jaren geleden besloten om ook Hamburg als startpunt toe te voegen. Was de eerste editie goed voor 35000 euro voor het goede doel, in 2018 bedroeg dat bedrag al ruim 5.500.000 euro. In totaal is er in de loop der jaren een bedrag van ruim 79.000.000 euro opgehaald.

Ons team bestaat uit 8 lopers, 6 fietsers, 4 chauffeurs/navigators, 4 masseurs, 4 cateraars en een teamcaptain, verdeeld over 2 sub-teams die ieder om de beurt ca. 60 km afleggen.

Iedere loper legt dus gemiddeld 70 km ofwel anderhalve marathon! De fietsers ( 3 per sub-team) fietsen ruim 280 km. Dit alles betekend dus veel trainen, elkaar als team leren aanvoelen en begrijpen. In ruim 40 uur non-stop moeten we immers de finish proberen te bereiken!

Rust vinden we op een viertal vaste rustplaatsen: 4 brandweerkorpsen stellen hun accommodatie ter beschikking om te kunnen eten, slapen en douchen.

Naast de sportieve inspanning, moet er ook een inspanning geleverd worden om geld op te halen voor het doel. Teams doen dit door het organiseren van allerlei acties. Denk hierbij aan het inpakken van boodschappen, het wassen van auto’s, het houden van collectes het organiseren van een tennisevent, een zwemmarathon en het zoeken naar sponsors. Ook zijn de leden van een team verplicht Roparun loten te verkopen waarvan de opbrengst ten goede komt aan het doel. 

Meer informatie is uiteraard te vinden op: www.roparun.nl