TeamCaptain

Graag wil ik mij bij deze even voorstellen.

Het begon allemaal in 2002, ik woonde destijds in Ossendrecht en hielp mee met de doorkomst. Mijn wens was om ook ooit eens mee te mogen doen. In 2004  werd ik gevraagd om mijn camper ter beschikking te stellen ….. Uiteraard dan kon… maar wel met mij als chauffeur!  En zo is het begonnen.

Waar het eerst alleen een mooi avontuur was veranderde de intentie al snel. Zeker toen ook ik er mee werd geconfronteerd, 2 x sprak de arts de angst uit dat het wel eens kanker zou kunnen zijn, gelukkig was het niet zo, maar het komt zo wel heel dichtbij. Zeker als je dan in je naaste omgeving het lijden ziet.

In 2006 hebben we de Stichting I Run For Life opgericht en sindsdien staat een groot deel van mijn leven in het teken van de Roparun.  Niet alleen als teamcaptain maar ook als vrijwilliger binnen de Roparun probeer ik mijn steentje bij te dragen.

De mooiste en meest emotionele avonturen hebben we beleefd in de loop der jaren: van een oude brandweerauto uit 1951 tot het verlies van onze fietser Anita, onze penningmeester Marlies, de vrouw van onze chauffeur, Wilma en zo kunnen we helaas nog even doorgaan. Helaas konden zij de strijd die ze helemaal niet wilden, niet winnen.

Als we dan zien hoeveel teamleden (van alleen ons team) een naaste hebben verloren, een snelle telling laat al snel het getal 25 zien, is het duidelijk dat de palliatieve zorg onze steun nog steeds heel hard nodig heeft. Ons Roparunjaar begint daarom ook als de laatste editie is afgesloten om te proberen d.m.v. diverse acties zoveel mogelijk geld bijeen te krijgen voor dat belangrijke doel: De Run op het Leven!

Die 120.000 nieuwe patiënten jaarlijks, verdienen die ondersteuning!

Het gehele team, met deelnemers uit Nederland, België en Duitsland, kijkt dan ook al weer reikhalzend uit naar 2021, waarin we hopelijk weer mogen starten in Oldenburg.