Laatste Nieuws

Onze opbrengst op 9 februari 2020

Op dit moment hebben we het mooie bedrag van … € 12.000,- bereikt!

Fantastisch natuurlijk maar er kan nog veel meer bij!

Steunt u ons ook?

Bevrijdingsfakkeltocht 2020

Wij als Roparunteam vinden het een hele eer dat wij komend jaar in het kader van 75 jaar vrijheid de fakkel mogen ophalen in Wageningen om hem uiteindelijk te gaan afleveren in Edam-Volendam.
Vrijheid: het lijkt zo gewoon maar kijk eens goed om je heen wat er gebeurt …. is het dan nog wel zo gewoon?
ook nu nog leven er, zelfs in eigen land, mensen in angst en ook weer onderdrukking. Al steken velen daar het hoofd voor ion het zand. Laten we koesteren wat onze ouders en voorouders voor ons hebben gedaan en ons herinneren dat velen het leven hebben gelaten, en vrijheid dus helemaal niet zo vanzelfsprekend is.
Dat (en natuurlijk een leuke training van 110 km voor de Roparun) maakt het belangrijk om ons ook hier voor in te zetten.
Wilt u ons op enigerlei wijze ondersteunen….. graag!!! neem even contact op met info@irunforlife.nl

Roparun 2018 door de ogen van Beer

Het zit er weer op!
Ik kan niet anders zeggen dan dat het een hele mooie en goede Roparun is geweest.
Wat hebben ze/we gedaan de afgelopen dagen:
Op vrijdagmorgen verzameld bij Gerard in Leidschendam, de auto’s verder ingepakt en toen richting Hamburg. Om een uur of 5 was de eerste auto bij het Hotel in Seevetal en kon een eerste aanval op de biervoorraad al plaatsvinden; ?
Nadat alle auto gearriveerd waren hebben eerst heerlijk gegeten nog wat nagezeten en gebabbeld en een hartverzakking gekregen toen bleek dat we bij 2 rustpunten een verkeerde datum hadden afgesproken……. Oeps, gelukkig was het geen probleem en (brandweer eigen) kon alles worden opgelost. Na een (voor sommige althans) korte nachtrust, was het om 8 uur ontbijt en operatie hoe bind ik een fiets op een auto kon beginnen…….. Gelukkig na even wat gepuzzel is ook dat gelukt.
Dan op naar het startterrein, aanmelden, Track and Trace ophalen, broodjes maken en dan op naar het startmoment.
Voorafgaand aan de start was er nog een indrukwekkend moment toen we allemaal in een grote kring op het startterreinstonden en het Roparunlied bijn uitstek werd gespeeld: Conquest of Paradise.
En toen ……. Weg waren ze, gelukkig zat ik stevig achter op een fiets. Maar het bleek van korte duur want na 500 meter stonden we al voor een geopende brug…….. maar 15 minuten mochten we dan weer verder. Ondertussen waren de verzorgingsteams al uitgevlogen naar de diverse rustpunten en het B team was onderweg naar de eerste wisselplaats. Van daar uit ging het even een klein beetje mis: Iris ging hardlopen maar helaas kreeg ze al snel last van een hele vervelende blessure dus toen gewisseld met Barbara en we konden weer verder. Dat was heel erg jammer voor Iris maar wel heel fijn voor mij want vanaf toen werd zij mijn vaste verzorger! Aangekomen op eerste rustpunt bij de brandweer in Delmenhorst hebben ze allemaal lekker gegeten (maar ik kreeg niets omdat ik een beer ben ? ) en wat geslapen. Op naar de volgende etappe. Onderweg hebben we de mooiste dingen gezien en heb ik er erg van genoten. Ook bij rustpunt 2 Brandweer Dersum was het goed vertoeven.
Daarna ging het al snel richting de Nederlandse grens, maar niet voordat ze eerst een broodje worst bij het steunpunt in Kluse hadden gegeten. In Nederland hebben we leuke feestjes gezien in Almelo, Zutphen enzovoort.
Nadat ze bij de Brandweer in Enter ook nog weer even hadden gegeten, geslapen en sommige gemasseerd werden ging het verder over de Veluwe naar Ede. Ondertussen waren we het opperhoofd al kwijt, bleek dat hij de verleiding niet kon weerstaan en was maar vast naar de Brandweer in Ede gegaan om bij te kletsen met oud collega’s. En zo ging het maar door op naar het laatste rustpunt een sporthal in Lienden ( ook geregeld via de brandweer) en vandaar naar de Finish in Rotterdam. Dat vond ik maar niets: ik moest heel lang wachten voor ik eindelijk bij de finishboog was, gelukkig zat ik toen wel lekker in de armen van Iris. Nadat we allemaal een mooie medaille hadden gekregen van Björn en Miranda mochten we eindelijk naar huis.
Nu na een paar dagen kan ik alleen maar zeggen: het was een beregaaf weekend!!!!!

Roparun 2018

Het zit er weer op.
Een jaar van voorbereidingen en acties voor dat ene o zo belangrijke doel: “Trachten leven toe te voegen aan de dagen dat we geen dagen meer kunnen toevoegen aan het leven”.
Vrijdag zijn we om half 12 vertrokken naar Hamburg om van daar uit de Roparun te kunnen gaan doen.
Na eerst een overnachting in een gezellig hotel gehad te hebben, waar we heerlijk hebben gegeten en geslapen  op zaterdag naar het startterrein.. Daar zijn we om 12.36 uur na een ( voor sommige emotionele 3 minuten) Conquest of Paradise te hebben meegemaakt en gevoeld , vertrokken richting Rotterdam.
Het eerste oponthoud was er al snel om dat de brug wachter waarschijnlijk dacht laat ze maar even uitrusten. Maar na 15 minuten wachten eindelijk weg!
Eenmaal onderweg viel het gelijk op dat dit een veel rustige en relaxtere route was dan de route vanuit Parijs, ook geen zenuwachtige overdreven strenge begeleiders van het motorteam, maar gewoon goede vriendelijke mensen die hun werk perfect hebben gedaan.
Helaas kwamen we al gauw in een blessure geval terecht, maar dankzij de juiste teamspirit is dit perfect opgelost. Onderweg konden we op een viertal rustpunten heerlijk genieten van een douche, lekker eten en (enigszins krakende) stretcher om wat uit te rusten.
Ook nog even gezellig bij de oud collega’s van Brandweer ede langs geweest ( Oase op de Veluwe)
De ontvangst bij de diverse brandweerkazernes was fantastisch, de verzorgingsteams hebben daar harstikke goed werk afgeleverd, waarvoor onze complimenten! Dankzij de vaardige handen van de diverse masseurs zijn we dan ook moe maar voldaan helemaal tot aan de finish in Rotterdam gekomen.
Het bijzondere van deze Roparun was (voor mij althans) het groepsgevoel! Geen onvertogen woord, geen rare gebeurtenissen, maar gewoon een echt TEAM dat deze zware prestatie heeft neergezet, met de nodige humor.

Statiegeld Jumbo Voorburg levert een bedrag van €2475

Een fantastische statiegeldactie bij de Jumbo in Voorburg heeft een megabedrag van € 2475,- opgeleverd.

Alle donateurs uit Leidschendam en Voorburg willen we bij deze dan ook heel hartelijk danken voor hun gulle gave!!

DANK DANK DANK!!!

Voorwoord Burgemeester Klaas Tigelaar

Ieder jaar zetten vele teams zich in voor de Roparun. Door een bijzondere prestatie van een estafetteloop van Parijs of Hamburg naar Rotterdam willen zij geld inzamelen voor het doel van de Roparun: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’. Een geweldige inzet voor kankerpatiënten die onze steun zo hard nodig hebben.

Ook een team vanuit Leidschendam doet mee met de Roparun: I Run For Life. Dit team verdient onze steun! Niet alleen bij hun sportieve prestatie, maar ook zeker bij het inzamelen van geld!
Dat kan door sponsoring of het steunen van de evenementen die zij organiseren.

Zo willen zij met een run in de omgeving van Leidschendam, een tennismarathon en een zwemevenement sponsorbijdragen binnenhalen.

Wat geweldig dat het roparun team I Run For Life zich zo inzet voor de doelen van de Roparun.
Mogen zij ook op uw steun rekenen?

Klaas Tigelaar
Burgemeester van Leidschendam-Voorburg