Fietser

Ik ben Maik Suurland, 49 jaar oud. Sinds 2018 aangesloten bij team 230, I Run For Life.

Een bijzondere ervaring om mee te mogen doen met de Roparun. Aangestoken door het enthousiasme van mijn vrouw die al eerder deelnam, ben ik er ook voor gegaan.

De fietssport en in het bijzonder mountainbiken ligt mij dicht aan het hart, waardoor ik mij gelukkig mag prijzen als fietser te mogen deelnemen. Heel anders dan mountainbiken is dit fietsen met een lage intensiteit en een continue snelheid. Een aanslag voor het zitvlak, zeg maar. Soms is hard fietsen gewoon makkelijker.

Eén van de mooiste aspecten van de Roparun vanuit mijn perspectief als deelnemer, is de teamsamenwerking en het presteren van dit team onder vermoeidheid. Iedereen heeft zijn onmisbare rol in het geheel. Samen gaan we ervoor en loodsen we elkaar naar de eindstreep. Ook wanneer het zwaar is. Die samenwerking is iets wat voor mij synoniem staat aan de Roparun. Niet alleen vanuit de deelnemers gezien, maar ook vanuit het doel.

Samen zorgen voor het toevoegen van kwaliteit van leven voor mensen die getroffen zijn door kanker. Een geweldig mooi doel, waarvan ik hoop dat niemand er ooit van gebruik hoeft te maken.