Roparun 2018

Roparun 2018

Het zit er weer op.
Een jaar van voorbereidingen en acties voor dat ene o zo belangrijke doel: “Trachten leven toe te voegen aan de dagen dat we geen dagen meer kunnen toevoegen aan het leven”.
Vrijdag zijn we om half 12 vertrokken naar Hamburg om van daar uit de Roparun te kunnen gaan doen.
Na eerst een overnachting in een gezellig hotel gehad te hebben, waar we heerlijk hebben gegeten en geslapen  op zaterdag naar het startterrein.. Daar zijn we om 12.36 uur na een ( voor sommige emotionele 3 minuten) Conquest of Paradise te hebben meegemaakt en gevoeld , vertrokken richting Rotterdam.
Het eerste oponthoud was er al snel om dat de brug wachter waarschijnlijk dacht laat ze maar even uitrusten. Maar na 15 minuten wachten eindelijk weg!
Eenmaal onderweg viel het gelijk op dat dit een veel rustige en relaxtere route was dan de route vanuit Parijs, ook geen zenuwachtige overdreven strenge begeleiders van het motorteam, maar gewoon goede vriendelijke mensen die hun werk perfect hebben gedaan.
Helaas kwamen we al gauw in een blessure geval terecht, maar dankzij de juiste teamspirit is dit perfect opgelost. Onderweg konden we op een viertal rustpunten heerlijk genieten van een douche, lekker eten en (enigszins krakende) stretcher om wat uit te rusten.
Ook nog even gezellig bij de oud collega’s van Brandweer ede langs geweest ( Oase op de Veluwe)
De ontvangst bij de diverse brandweerkazernes was fantastisch, de verzorgingsteams hebben daar harstikke goed werk afgeleverd, waarvoor onze complimenten! Dankzij de vaardige handen van de diverse masseurs zijn we dan ook moe maar voldaan helemaal tot aan de finish in Rotterdam gekomen.
Het bijzondere van deze Roparun was (voor mij althans) het groepsgevoel! Geen onvertogen woord, geen rare gebeurtenissen, maar gewoon een echt TEAM dat deze zware prestatie heeft neergezet, met de nodige humor.

Over de auteur

Bjorn Stokvis administrator