Het zit er weer op!
Ik kan niet anders zeggen dan dat het een hele mooie en goede Roparun is geweest.
Wat hebben ze/we gedaan de afgelopen dagen:
Op vrijdagmorgen verzameld bij Gerard in Leidschendam, de auto’s verder ingepakt en toen richting Hamburg. Om een uur of 5 was de eerste auto bij het Hotel in Seevetal en kon een eerste aanval op de biervoorraad al plaatsvinden; ?

Nadat alle auto gearriveerd waren hebben eerst heerlijk gegeten nog wat nagezeten en gebabbeld en een hartverzakking gekregen toen bleek dat we bij 2 rustpunten een verkeerde datum hadden afgesproken……. Oeps, gelukkig was het geen probleem en (brandweer eigen) kon alles worden opgelost. Na een (voor sommige althans) korte nachtrust, was het om 8 uur ontbijt en operatie hoe bind ik een fiets op een auto kon beginnen…….. Gelukkig na even wat gepuzzel is ook dat gelukt.
Dan op naar het startterrein, aanmelden, Track and Trace ophalen, broodjes maken en dan op naar het startmoment.
Voorafgaand aan de start was er nog een indrukwekkend moment toen we allemaal in een grote kring op het startterreinstonden en het Roparunlied bijn uitstek werd gespeeld: Conquest of Paradise.
En toen ……. Weg waren ze, gelukkig zat ik stevig achter op een fiets. Maar het bleek van korte duur want na 500 meter stonden we al voor een geopende brug…….. maar 15 minuten mochten we dan weer verder. Ondertussen waren de verzorgingsteams al uitgevlogen naar de diverse rustpunten en het B team was onderweg naar de eerste wisselplaats. Van daar uit ging het even een klein beetje mis: Iris ging hardlopen maar helaas kreeg ze al snel last van een hele vervelende blessure dus toen gewisseld met Barbara en we konden weer verder. Dat was heel erg jammer voor Iris maar wel heel fijn voor mij want vanaf toen werd zij mijn vaste verzorger! Aangekomen op eerste rustpunt bij de brandweer in Delmenhorst hebben ze allemaal lekker gegeten (maar ik kreeg niets omdat ik een beer ben ? ) en wat geslapen. Op naar de volgende etappe. Onderweg hebben we de mooiste dingen gezien en heb ik er erg van genoten. Ook bij rustpunt 2 Brandweer Dersum was het goed vertoeven.
Daarna ging het al snel richting de Nederlandse grens, maar niet voordat ze eerst een broodje worst bij het steunpunt in Kluse hadden gegeten. In Nederland hebben we leuke feestjes gezien in Almelo, Zutphen enzovoort.
Nadat ze bij de Brandweer in Enter ook nog weer even hadden gegeten, geslapen en sommige gemasseerd werden ging het verder over de Veluwe naar Ede. Ondertussen waren we het opperhoofd al kwijt, bleek dat hij de verleiding niet kon weerstaan en was maar vast naar de Brandweer in Ede gegaan om bij te kletsen met oud collega’s. En zo ging het maar door op naar het laatste rustpunt een sporthal in Lienden ( ook geregeld via de brandweer) en vandaar naar de Finish in Rotterdam. Dat vond ik maar niets: ik moest heel lang wachten voor ik eindelijk bij de finishboog was, gelukkig zat ik toen wel lekker in de armen van Iris. Nadat we allemaal een mooie medaille hadden gekregen van Björn en Miranda mochten we eindelijk naar huis.
Nu na een paar dagen kan ik alleen maar zeggen: het was een beregaaf weekend!!!!!